Segítség beszerzőknek irodai forgószék kiválasztásához

Közeleg az év vége, és ezzel együtt a 2020-as beszerzési budgetek véglegesítése. Ha az Ön cégénél is esedékessé válik jövőre az irodai forgószékek és berendezések cseréje, akkor érdemes 3 perc alatt átfutnia cikkünket.

Ma abban szeretnénk Önnek segítséget nyújtani, hogy mi alapján válasszon irodai forgószéket a piacon fellelhető, elképesztően széles és színes kínálatból.

Mindenekelőtt érdemes tisztázni azt a kérdést, hogy van-e olcsó és drága szék?

Önmagában egyik fogalom sem létezik.

Hiszen például a 30 ezer forintos “olcsó” szék is hamar drágává válik, ha fél év múlva tönkre megy, és cserélni kell. Vagy akkor sem nevezhetjük olcsónak, ha a széket használó kollégákat rendszeresen “küldik” táppénzre a szék okozta derékfájdalmak, nyaki panaszok, vagy hátfájások.

A kopó-forgó alkatrészek gyors töréséről, elhasználódásáról, már nem is beszélve. Hiszen az olcsó szék azért tud olcsó lenni, mert gyenge alapanyagokból készül. Olcsó széket nem gyártanak minőségi, tartós alkatrészekből.

Ugyanígy, a drága szék sem lesz drága, ha az hosszú távon tartós marad, és akár 5-10 évet is kibír a kollégák alatt. Mennyivel egyszerűbb az Ön élete is, ha nem kell évente székeket tendereztetni, nem igaz?

Így érdemes inkább az ár-érték arányt a mérlegre tenni. Megválaszolni azokat a kérdéseket, hogy

  • mennyi ideig szeretnénk használni a széket?
  • milyen igénybevételnek lesz kitéve?
  • mennyire fontos a szervizháttér és a szerviz gyorsasága, ha valami baj van a székkel? (egyáltalán: VAN-E mellé szerviz?)
  • és a legfontosabb: mennyire egészséges, ergonomikus, ülhetnek-e rajta akár 8-10 órát biztonságosan a kollégái?

Ezt követően pedig jöhetnek az “extra” igények.

Sok cégnél egy már kialakult arculathoz kell illeszkednie az új székeknek. Éppen ezért másodsorban azt is érdemes mérlegre tenni, hogy az adott szék illeszkedik-e a meglévő stílushoz, színvilághoz? Hiszen elég furcsán hathat, amikor az újonnan vásárolt székek szövetéről kiderül, hogy kilógnak a marketingesek által féltve megkreált arculatból. Elég csak néhány árnyalatnyi eltérés és máris azt érezzük: jó-jó, de mégsem az igazi…

Ezért azt javasoljuk, olyan modellt válasszon, amelyből igen széles színválaszték áll rendelkezésre.

És nem utolsó sorban itt vannak a kollégák személyes igényei…

Van, aki karfával szereti, és van, aki nem. Van, aki szeret hintázni munka közben, és van, aki képes egyhuzamban több órát is fegyelmezetten ülni. Van, aki szeret gurulni a székkel, és van, aki a stabil változatot szereti.

Ezer és egy egyedi elvárás, amihez Önnek beszerzőként alkalmazkodnia kell.

Célszerű ezért azt is megnézni, “legozható-e” egyáltalán az adott szék? Azaz, van-e arra lehetőség, hogy ezeket a személyes kéréseket is figyelembe vegye az a beszállító, amelyre az Ön választása esik?

Szokták mondani, hogy a puding próbája az evés. Nos, mi azt gondoljuk, hogy a székeké az ülés!

Ne vásároljon zsákbamacskát. Hiszen lehet, hogy az első (2 perces) ülésre kényelmes szék hosszútávon mégsem lesz az! A piacon egyedüliként nálunk lehetősége van arra is, hogy döntése előtt akár 2 hétig tesztelje székeinket. Akár többet is!

Éljen itt ezzel a minden kötelezettségtől mentes lehetőséggel! Kérjen tőlünk próbaszéke(ke)t!

 

Nietschné Gadányi Mária

az egészséges irodák szakértője 30 éve

tel: (+36) 30/950-9520
e-mail: info@nietsch.hu

(Szponzorált tartalom)