Miért előnyösek a hálós irodai forgószékek beszerzés során?

Beszerzőként biztosan Ön is észrevette már, hogy az utóbbi években kéretlenül is hatalmas teret hódítottak a hálós irodai forgószék megoldások. Gyakorlatilag minden modern irodai elengedhetetlen kellékei lettek, ennek pedig fontos okai vannak. Ezeket vesszük most sorra, hogy a következő székbeszerzésénél már tudjon velük mérlegelni. (Szponzorált tartalom)

A hálós háttámla kényelmes

Aki ült már igazán jó hálós háttámlás székben, az tudja, hogy ezek a székek kényelmesebbek, mint a telekárpitos társaik. Ennek legfőbb oka az, hogy a háló sokkal jobban képes felvenni a benne ülő személy alakját, mint a kárpitos megoldások belsejében meghúzódó, sokszor gyenge minőségű szivacsozások.

Beszerzőként ez önnek miért szempont? Azért, mert az irodai munkavállalók egyre inkább keresik a kényelmes és egészséges székeket. A HR osztályok komoly fegyvere lett az employer branding keretében olyan irodai eszközön biztosítása, amik meghaladják a versenytársak által kínált feltételeket. Ez nem véletlen. Szakképzett munkaerőből hiány van, a dolgozók pedig egye inkább megnézik, milyen körülmények között kell majd eltölteniük 8-10 órát naponta.

A hálós háttámlák nem csak körbeölelnek és felveszik a hát alakját, de az igazán minőségi megoldásokban (például Emagra székek) állítható deréktámasz is van, ami nem csak a kényelemért, de az egészségért is felel.

A hálós háttámla egészséges

A már említett deréktámaszon és ölelő képességen túl a hálós háttámlák több további okból is igen egészségesek.

Az első, hogy mivel a hálóval készített háttámla igen könnyű, így magasságban is könnyen állítható a szék teljes hátsó része. Ez nagyon fontos, és a legtöbb egyszerű irodaszék nem kínál ilyen beállítási lehetőséget, pedig nem csak a deréknál, de például a vállak vonalánál is nagyon fontos, hova kerül a háttámla teteje. Ez alapvető fontosságú annak érdekében, hogy mindenki a saját testmagasságához igazíthassa a székét.

Ugyanilyen fontos egészségügyi tényező a szellőzés biztosítása. Nyáron, egy hosszú munkanap után a hálós székből felállni sokkal komfortosabb, hiszen az végig szellőzött, hátunk nem izzadt bele.

Az Emagra X5M NET széknél továbbá az ülőlap is hálós kialakítású, ami nagyon fontos lehet férfiak esetében, hiszen bizonyított tény, hogy a prosztatának is sokkal jobbat tesz, ha temperált hőmérséklet éri, és nem melegszik fel alattunk a szék ülőlapja nyáron sem.

A hálós háttámla tartós

Sokszor merül fel a tartósság kérdése a hálós háttámlákkal kapcsolatban. Természetesen az ezekhez használt NET háló már nagyon modern eljárással készül, és ha közelebbről megnézzük, szendvics kialakítású, vagyis többféle réteg kominációja adja a páratlan rugalmasságát és tartósságát.

A gyártási eljárásnak köszönhetően nem csak anyagában, de színében is sokkal tartósabb egy ilyen szék. Míg a legtöbb kárpit anyag nem rendelkezik UV-állósági mutatókkal, addig a háló sosem veszti el élénk színét, még folyamatos és erős napsütésben sem.

A 3D kialakításnak köszönhetően az igazán minőségi hálós székekre akár 5 év is lehet a garanciaidő, ami jól bizonyítja, hogy sokszor még tartósabbak is a szövetes társaiknál.

A hálós háttámla praktikus

Ahol emberek dolgoznak, ott történhetnek kisebb-nagyobb munkahelyi balesetek is. Ilyen például a szék összepiszkolása, ami történhet akár étel vagy ital, akár az irodai kutyusok által is. Ezek mindennapos jelenségek egy irodában.

A hálós székek esetében óriási előny, hogy maga a háló anyaga műanyag, ami nem reagál sem a folyadékokra, sem a vegyszerekre. Nem szívja őket magába és nem is lép velük reakcióba.

Ennek megfelelően egy hálós irodaszék tisztításához semmi másra nincsen szükség, csak egy vizes szivacsra vagy törlőrongyra. Ez – a szövetes megoldások komplikált és költséges tisztítási eljárásaival összehasonlítva – hatalmas előnye a hálós megoldásoknak.

Ha személyesen is megtapasztalná prémium hálós háttámlák minőségét, szeretettel várjuk bemutatótermünkben, ahol az Emagra modellek mellett számtalan más székből is válogathat, és ingyenes, több napos irodai tesztelésre is szívesen odaadjuk őket.

Irodabutik – Nietsch Kft.

 

- H I R D E T É S -