Bizonytalanság döntéshozatal során, kételyek üzletkötéskor – Vajon mi az smart-data, másnéven okosadat? És hogyan tud segíteni a magyar vállalkozásoknak a növekedésben?

Talán Ön is találkozott már a bizonytalanság érzésével egy-egy üzletkötés, áruszállítás vagy akár beszerzés során: Vajon tényleg megérkeznek a megrendelt termékek, amelyeket továbbértékesítenénk még a hónap vége előtt a kiskernek? A tulajdonos-cégvezető valóban az, akinek a telefonban mondja magát? Biztosan kifizetik határidőre még karácsony előtt azt a több raklap árut, amit rövid határidőt vállalva szállítottunk le? Az ezekhez hasonló kérdések sora végtelen, és legtöbbükre sajnos saját kútfőből nem fogunk tudni válaszolni a feltételezések és a hasraütésszerű döntéseknek pedig már leáldozott.

Az adat alapú döntéshozatal a jelenlegi bizonytalan gazdasági környezetben fontosabb, mint valaha. Egyrészt mert nem alapozhatunk egy üzleti döntést csak és kizárólag a megérzéseinkre – hiszen a veszteségek mértékét sem tudjuk ilyesformán relevánsan megbecsülni, másrészt mára már számos platformon tájékozódhatunk ügyfeleinkről, potenciális partnereink vagy beszállítóink aktuális pénzügyi helyzetéről, fizető- és hitelképességéről is, amelyek számadatok mind-mind segítik a döntéshozókat a pénzügyi kockázatok alacsonyan tartásában.

A közel 200 éves Dun & Bradstreet – az üzleti adatok és elemzések vezető globális szolgáltatója – segít a magyar cégeknek megelőzni egy-egy pénzügyileg kockázatos partneri együttműködést, meghatározni a külföldi vagy belföldi tényleges cégtulajdonosokat de akár az új és megbízható ügyfelek felkutatására is van kézzelfogható és hatékony megoldása.

Adataink, információink és mesterséges intelligencián alapuló platformjaink segítségével az ügyfeleink tehát intelligensebb, hatékonyabb és biztonságosabb döntéseket hozhatnak, ami a piacon versenyelőnyt jelent a számukra.

Adatok? Honnan? Hogyan?

A mai felgyorsult üzleti világban minden szervezetnek hatékony módszerekre van szüksége az adatok és az azokból kinyerhető információk felhasználásához. Az adatgyűjtés azonban bonyolult, az adatok állandóan változnak, és a kontextus kulcsfontosságú.  Az adatok elengedhetetlenek, ha a vállalatok átfogó képet szeretnének alkotni az ügyfelekről, leendő partnerekről, beszállítókról, tulajdonosokról, ami a munkafolyamatok, a rendszerek és a csapatok hatékony és eredményes működéséhez szükséges.

Mivel az adatok gyűjtése, tárolása, rendszerezése és professzionális megjelenítése egyedi szakértelmet, rengeteg időt és erőforrást igényel, ezért ezeket a feladatokat házon belül nem érdemes elvégezni. A hasraütésszerű és rizikós üzleti döntések elkerülése végett egy megbízható küldő adatszolgáltató elvégzi helyettünk a munkát.

A Dun & Bradstreet céginformációs és marketing megoldásai hivatalos forrásokból és nyilvántartásokból beszerzett, folyamatosan ellenőrzött és rendszeresen frissített üzleti adatokat tartalmaznak. A jó minőségű adatokról külön csapat gondoskodik.

Úgy gondoljuk, hogy a Dun & Bradstreet az egyetlen olyan nagy adatszolgáltató, amely egyedi azonosító segítségével ( D&B D-U-N-S® Szám) összekapcsolt nemzetközi kereskedelmi hitelképességi információkkal és nyilvános forrásokból elérhető, átfogó adatokkal rendelkezik, mely azonosító lehetővé teszi a nyilvános és magánvállalkozások pontos értékelését világszerte. A pontos értékelésnek köszönhetően a Dun & Bradstreet ügyfelei az adatok alapján konkrét intézkedéseket hozhatnak meg, és saját versenyelőnyük érdekében használhatják fel azokat.

Mindannyiunkban felmerülhet a kérdés ezek után, hogy vajon hol történik a gondosan összegyűjtött vagy akár a saját adatok tárolása?

Az üzleti igényeket támogatva, a Dun & Bradstreet a világ minden tájáról képes üzleti információt szolgáltatni adatfelhőn keresztül a magyar cégek számára.  A Dun & Bradstreet Data Cloud világszerte a legátfogóbb üzleti adatokat és analitikus információkat kínálja a jelenlegi legfontosabb üzleti igényeket támogatva. Az adatok és az azokon alapuló megoldások segítenek az ügyfeleknek az üzleti teljesítmény javításában a bevételek felgyorsításával, a haszonkulcs növelésével, a kockázatok kezelésével és a jogi megfelelés megőrzésével. Ezért támaszkodik a szervezetek a kisvállalkozásoktól kezdve a Fortune 500 cégek csaknem 90 százalékáig a Dun & Bradstreet megoldásaira.

Milyen lehetőségei vannak a szervezeteknek, ha pénzügyi kockázataikat csökkenteni szeretnék?

Manapság a pénzügyi osztályok szerepe változóban van, a kontrolling és kockázatkezelési csapatnak az eddig megszokott feladatokon túl az üzleti növekedéshez is hozzá kell járulnia.

A döntéshozatali folyamatokhoz, a pénzügyi kockázatok kiszűréséhez, a komplex ügyfélportfóliók figyeléséhez és riportok készítéséhez a vállalatoknak újfajta, átfogó és adatalapú szemléletre és megközelítésre van szükségük, ha piaci előnyre akarnak szert tenni a versenytársakkal szemben.

A Dun & Bradstreet D&B Credit megoldásával egyszerűen hozhatóak gyorsabb, hatékonyabb és jövedelmezőbb pénzügyi döntések, optimalizálhatók a kockázatok, miközben az ügyfélportfólió legrészletesebb változásai is nyomon követhetőek.

A felhasználóbarát felület az összes olyan nélkülözhetetlen pénzügyi és üzleti információt biztosítja, amellyel vállalkozása okos, sikeres és célzott stratégiai növekedést érhet el.

A D&B Credit felületén személyre szabható diagramok és grafikonok, részletes szegmentálási beállítások, testreszabható riportok és értesítések segítségével kockázatkezelési vagy pénzügyi csapata rögtön a legfontosabb eseményekre koncentrálhat.

A D&B Credit a világ legnagyobb kereskedelmi adatbázisának segítségével több mint 30 000 globális adatforrásból jeleníti meg a napi szinten 5 milliószor frissítésre kerülő üzleti információkat, a modern, egyszerű keresési és szűrési funkciókkal a pedig a cégek könnyen megtalálhatóak.

8 eset, amikor érdemes a Dun & Bradstreet-hez fordulnia?

   1. Nem tud objektíven döntést hozni.
   2. Bizonytalan a partnereit illetően.
   3. Nincs elég információja egy adott cégről.
   4. Ha nem tudja kik a vizsgált ügyfél tényleges tulajdonosai, milyen egyéb cégeik vannak és azok nyereségesen működnek-e?
   5. Ha nem bízik abban, hogy megkapja a pénzét.
   6. Ha nem engedheti meg magának, hogy pénzügyileg kockázatos döntéseket hozzon.
   7. Ha fél, hogy egy rossz döntés miatt megszorításokra, karcsúsításra lenne szüksége.
   8. És nem utolsó sorban akkor is, ha teljesítményével ki akar emelkedni versenytársai közül.

Ha a fentiek közül legalább egy mondat elgondolkodtatta, vegye fel velünk a kapcsolatot és próbálja ki díjmentesen szolgáltatásainkat.

www.dnb.com/hu

Szponzorált tartalom