Südy György: Egy beszerző hétköznapja

A modernkori beszerző beérvén az irodába iszik egy kávét.

Majd felcsapja a laptopját, hogy a megnézze hogyan állnak a pár SME-nek kiküldött RFPk. A kávéja után átfutja az RFI során bejött NDA-kat, összeállítja a shortlistet a BOM-hoz kapcsolódó RFQ szakaszra, melyet persze TCO alapon épít fel, mivel ez végre egy fontos KPI. Az NPD kapcsán találkozik az MRO beszállító KAM-jával a QBR során, hogy megnézze, hogyan áll a KO kritériumnak vett OTD és a CSR cél teljesítése az MSA mellékletében foglalt SLA szerint. Letárgyalja vele a CBD-t a VC és FC megbontásában, majd meggyőzi az OEM beszállítót, hogy ne variálják az MRP-ben rögzített SKU specifikus MOQ-t és az MPQ-t, hiszen ezzel még egy fél FTE-t sem tudnak megspórolni és nem lesz jobb az EDI beruházás ROI-ja, hiába csinálnak egy ABC elemzést.

A tárgyalás alapján frissíti a SMARTER célokat, a SWOT-ot, melyet rögzíti az SRM-ben is, de mivel a P2P rendszerben látja, hogy nem állnak jól a kifizetések a PO-hoz képest, ezért indít egy CR-t a GL-je felé, hogy gyorsabban kiadniuk a TIG-eket, mivel a cél a WC javítása. A Teams-es megbeszélés előtt még gyorsan átfutja az OE által kiküldött új NPD SOP-t, mely kihat majd arra a SOW-ra, ami alapján a COGS-t kiszámolják, és gyorsan megír egy emailt az SQE-nek a 3PL beszállító hiányzó QC-je és COO-ja miatt, cc. persze az új CS srácot a GPO-ból.

Együtt ebédel a CAPEX beszerzővel, az új EHS-es sráccal (akit a CHRO mutatott be neki mivel már nincsen HC stop) és megkeresik a CPO-t, hogy küldje el őket egy beszerzes.hu-s CatMan képzésre mivel látják az LCCS-ben rejlő saving lehetőségeket.

C.o.b után bedob egy sört a beszerző kollégákkal és érzelemtől fűtött hangon azon keseregnek, hogy nagyszerű dolog a TQM, de jó lenne végre egy olyan ERP, ami valóban E2E és nem külön van a R2P, a S2P, a S2C és persze a P2P!

Hazaérve olvas egy keveset kedvenc Mikszáth regényéből…, fáradtan nyugovóra tér és a magyar nyelv szépségéről álmodik…, de természetesen csak a REM fázisban… 😊)