Az üzleti világban a tender kiírás és részvétel az egyik alapvető módja annak, hogy vállalatok új ügyfelekkel bővítsék üzletüket és megküzdjenek a versenytársakkal. Azonban azok, akik rendszeresen részt vesznek a tenderekben, tudják, hogy nem mindig könnyű elérni a kívánt eredményeket. A tender kiírás és részvétel komplex folyamat, és gyakran előfordulnak nehézségek, amelyek lassíthatják és nehezíthetik azt. Ezek a problémák általában az adatokkal kapcsolatosak, és különösen a tenderkiíró és a tendert fogadó közötti információs egyezés hiányából adódnak.

Az egyik legnagyobb kihívás, amivel a tendert kiírók és a tendert fogadók szembesülnek, az adatok összehangolása. Gyakran előfordul, hogy a tenderkiírók olyan információkat adnak meg a tenderről, amelyek nem egyeznek meg a tendert fogadók által elvárt adatokkal. Ez egyrészt időveszteséget okozhat, mivel a tenderkiíróknak újra kell írniuk vagy ki kell egészíteniük a kiírást az új információk alapján. Másrészt pedig megnöveli a hibázás esélyét, mivel az ajánlattevők könnyen figyelmen kívül hagyhatják az eltérő adatokat, és olyan ajánlatot adhatnak, amely nem felel meg a tender kiírásának.

Itt nem csak formai eltérések lehetnek, hanem arra is gondolni kell, ha a tendert fogadó csak pontos és részletes adatok ismeretében tud pontos és jó ajánlatot tenni az ügyfélnek. Ha vannak ismeretlen tényezők, az mindig bizonytalanságot szül és ebben az esetben az ajánlat ezt a bizonytalansági tényezőt is tartalmazni fogja. Ami nem jó sem a megbízónak, sem a megbízottnak, mert mindketten csak veszíthetnek.

Az egyértelmű és teljes információk segítenek az ajánlattevőknek abban, hogy pontos és versenyképes ajánlatokat készítsenek, miközben megkönnyítik a tenderkiírók számára a helyes információk összehasonlítását. Ezáltal a tenderfolyamat hatékonyabbá és eredményesebbé válhat mindkét fél számára.

Ezért alkottuk meg a DSV Global Trasnport ang Logistics-nél azt az ellenörzési listát, ami ezt a nehézséget hivatott áthidalni. A “Szállítmányozási tender checklist” nevű anyagunk segíti a közúti szállítmányozási tenderkiírók és a tendert fogadók közötti kommunikáció zökkenőmentességét annak érdekében, hogy az esetleges adateltérések kiküszöbölhetőek legyenek. Így gyorsabban tud a tendert fogadó dolgozni, míg a tendert kiírónak nem csörög folyamatosan a telefonja és nem telik meg a beérkező levelek mappája a nap végére.

LETÖLTÖM A CHECKLIST-ET

 

Ha további segítségre van szüksége, ide kattintva kérdezze kollegáinkat!

 

A DSV A/S egy kiemelkedő dán szállítási és logisztikai vállalat, amely globális közúti, légi, tengeri és vasúti szállítási szolgáltatásokat kínál. 1976-ban kilenc független dán fuvarozó alapította, és azóta gyors terjeszkedést és nemzetközi jelenlétet ért el. A több mint 80 országban működő irodáival a DSV több mint 75 000 embert foglalkoztat világszerte. Magyarországi története 1995-ben kezdődött, és azóta hazánk egyik legmeghatározóbb piaci szereplőjévé nőtte ki magát. A DSV Magyarország a nemzetközi trendekkel megegyezően három divízióból áll: Road, Air & Sea és Solutions, amelyekért a DSV Hungária Kft., a DSV Air & Sea Hungary Kft. és a DSV Solutions Hungary Kft. felel

 

- H I R D E T É S -