A Scania nagyjából másfél milliárd svéd koronát költ kapacitásnövelésre

A  jelenlegi 100.000 darabos éves járműtermelési mennyiséget 120.000 darabra tudja majd emelni a svéd vállalat.

Ez jelenti az első lépést az éves 150.000 darabos járműmennyiség legyártásához szükséges technikai kapacitás kialakításához, nyilatkozta Anders Nielsen, a Termelés és Logisztika vezetője.

“A befektetések a következő néhány évben fognak megvalósulni és elsősorban a már létező fülke, motor, váltó és tengelygyártó üzemegységeinket érintik Svédországban. Ezek a gyártóegységek jelenleg is nagyon fontos szerepet töltenek be a Scanián belül. A beruházások 2011 második felében már érzékelhetőek lesznek. Egyrészt folyamatos fejlesztést jelentenek a termelési munkafolyamatainkban, másrészt új gépek beszerzését jelentik. Viszont nincs szükségünk új gyártóegységek felépítésére; a 150.000 darabos termelési mennyiség elérésére a jelenlegi egységeink is elegendőek.

Világszerte több helyen építettünk stratégiai fontosságú regionális központokat, így közelebb vagyunk ügyfeleinkhez. Koncepciónk lényege, hogy a járművek összeszerelésének az ügyfelekhez a lehető legközelebb kell megtörténnie, függetlenül attól, hogy az alkatrészek jelentős része az európai vagy a dél-amerikai gyártóegységekből kerül ki. Jelenleg ilyen regionális központjaink Oroszországban, Dél-Afrikában, Dubaiban, Malajziában, Tajvanban és Dél-Koreában találhatóak.

Az 1990-es évek eleje óta évente öt százalékkal növeltük hatékonyságunkat, ami jónak mondható. De ennél erőteljesebb növekedést kell produkálnunk, ha a következő ciklikus csúcsra el akarjuk érni a 150.000 darabos éves termelési mennyiséget. Jelenleg azon dolgozunk, hogy az egy fő által legyártott nyolc darab éves járműmennyiséget 15 darabra emeljük.”