A COUPA gyors növekedéssel vág neki 2012-nek

A folyamatos növekedés mellett az egy éves előfizetésben rekordot hozó 13. negyedévben is felívelő pályán mozog a felhőalapú kiadás-optimalizálási piac domináns vállalata


 

SAN MATEO, Kalifornia, 2012. április 5. (BUSINESS WIRE) — A felhőalapú költségoptimalizáló szoftverek piacvezetője, a Coupa Software kiemelkedően sikeres első negyedéves jelentést tett közzé a napokban, ami meghaladta a 2011-es év végi növekedési előrejelzéseket és 130%-os növekedést mutat az Éves Szerződési Érték előző évének azonos negyedévében tervezettekhez képest.

„2012 első negyedéve hivatalosan is a 13. egymást követő növekedést mutató negyedév az új éves szerződéses értékben” – mondta Rob Bernshteyn, a Coupa vezérigazgatója, hozzátéve: „a sikereket közvetlenül annak tulajdonítjuk, hogy a vállalati ügyfeleink száma nőtt és ez jelzi számunkra a növekvő igényt egy ösztönös, felhőalapú megoldásra, ami segít a vállalkozásoknak átláthatóvá és kontrollálhatóvá tenni a kiadási oldal minden területét. A vásárlóink fontos szerepet szánnak a Coupának abban, hogy egy felelős kiadáskövető kultúrát hozzon létre, így mi további növekvő igényekkel számolunk, ha előretekintünk a második negyedévre.

A nagyobb megtakarítást és a végfelhasználói adaptációt megkönnyítő, felhasználóbarát szoftvernek köszönhetően a Coupa 2012 1. negyedévében olyan nagyvállalatokkal bővítette ügyfélkörét, mint az Amerinet, az Avalon Health Care Group, a Citizens Republic Bancorp, Inc., a Corbus, az LLC,  a Gannett Co., Inc., and Service Corporation International. Emellett a Coupa 2012 Q1-es ügyfeleit tekintve erős nemzetköziséget is jelez: Colliers International (Coupa bevezetésekkel együtt Kanadában és az USA-ban) és a Quiznos India.

Legfontosabb jellemzők a Coupa 2011-es pénzügyi sikertörténetéből:

 

— Éves Szerződéses Érték (ACV): a Coupa nem csak egy rekordot hozó negyedéves jelentést tett közzé (a 13. folyamatos növekedést hozó negyedévként), hanem emellett még 130%-os növekedést is elért 2011 első negyedévéhez képest

— Lefedettség: a Coupa Felhőalapú Költség Menedzsment platform által lefedett vállalati költés 80%-kal nőt 2011 1. negyedévéhez képest. Az aktív felhasználók száma mintegy 85%-kal lett több, bizonyítva ezzel a könnyű felhasználhatóságot és azokat az értékeket, amelyeket a vásárlók a Coupa felhőalapú szoftverétől elvárnak.

— Szerződés hosszabbítások: a Coupa jelentése szerint folytatódik az erős vásárlói lojalitás, ez egyértelműen következik a 95%-os megújítási rátából

— Új partnerek: a Coupa „családhoz” a következő új partnerek csatlakoztak: KPMG LLP (világszinten), IBM (világszinten), Xchanging (világszintű Business Process Outsourcing partner), Xoomworks (EMEA regionális partner)

— Termékfejlesztés: Coupa 2012 1. negyedévében jelentette meg a Winter tech ’12-t, ami számos új tulajdonságokkal bír, mint például az általános kereső, és egyesített magában olyan más fejlesztéseket is, amelyek növelik a felhasználhatóságot és segítenek a felelős költségkultúra elterjesztésében.

— Munkavállalók: annak érdekében, hogy megfeleljenek a világszinten fokozódó igényeknek, a munkavállalói bázist 62%-kal növelték 2011 1. negyedévéhez viszonyítva. Emellett kinevezték Mark Verbecket pénzügyi igazgatónak a cég felsővezetésébe.

— Díjak: a fent említett eredményeken túl, a Coupa a felhőszoftver piacon betöltött piacvezető szerepével többek között a következő iparági elismeréseket gyűjtötte be: a San Francisco Business Times „Legjobb Munkahely az Öbölben”, AlwaysOn Ondemand Top 100 Vállalat, és TMC Felhőalapú Számítástechnikai Kiválóság Díja.

 

„Véleményem szerint a Coupa egyszerű zsenialitása abban áll, hogy egy olyan felhasználhatósági filozófiával teremtették meg, ami arra lett tervezve, hogy egy teljes vállalat számára alkalmas legyen egy egyszerű rendszeren keresztül maximálisan lefedni a költések tranzakcióit – legyen szó közvetett, közvetlen, szolgáltatási vagy egyéb kiadásokról” – mondta Jason Busch, a Spend Matters Group ügyvezető igazgatója. „A Coupa piacvezető szerepének növekedési rátája nem meglepő”

 

A Coupa szoftverről

 

A 2006-ban alapított Coupa Software piacvezető a felhőalapú kiadásoptimalizáló szoftverek területén. Több mint 200 vásárló, 40 országban használja a Coupa vásárlói és beszerzési szoftverét, hogy megerősítsék vásárlói erejüket és akár 11%-kal csökkentsék a kiadásaikat.

Csak a Coupa biztosít valós, felhőalapú beszerzési alkalmazást, amely képes ügyféloldalon gyors eredményt elérni, és rövid idő alatt szignifikáns megtakarításokat eredményezni.

További információk: http://www.streamline.hu/hu/coupa, www.coupa.com