KÍNA – PEKING – SHANGHAI SZAKMAI UTAZÁS

A Magyar Logisztikai Egyesület a korábbi évekhez hasonlóan szakmai utazást szervez Kínába, Peking és Shanghai érintésével.


 

Az utazás keretein belül meglátogatjuk a Transport Logistic Expot , a shanghai kikötőt, és üzletember találkozón veszünk részt a pekingi nagykövetség szervezésében.

Hirdetés

Időtartam: 2012. május 30- 2012. június 9. 11nap/9éjszaka

Meghosszabbított jelentkezési határidő: 2012. április 20.

 

UTAZÁS: REPÜLŐVEL

MENETREND:

AY754 30MAY BUDAPEST-HELSINKI 11,40-15,00
AY051 30MAY HELSINKI-PEKING 18,05-06,55 (31MAY)
AY058 09JUN SHANGHAI-HELSINKI 09,20-14,35
AY755 09JUNE HELSINKI-BUDAPEST 17,00-18,20
 

KÍNA

 

A Föld harmadik legnagyobb országa. Kína nem egyszerűen egy ország, sokkal inkább egy különleges világ. Egyfelől a hatalmas metropoliszok, az egymilliárd főt meghaladó népesség, másfelől az irodalmi alkotásokból ismert, végtelen, füves területek, a sivatagok, a szent hegycsúcsok, a bámulatba ejtő barlangok és a császárság korát idéző épületmaradványok.

 

Peking

 

Peking az ország fővárosa. Az egész országot innen irányítják, és itt döntenek a több ezer kilométerre élők sorsáról is. Az időzónákkal mit sem törődve a pekingi időt kell az egész országban használni, a pekingi dialektust kell beszélni, és az ügyes-bajos dolgokkal is ide kell fordulni. A leghíresebb látnivalók a Tienamnen tér, a Tiltott Város és a Nyári Palota.

 

Shanghai

 

Sanghai 15 órás vonatútra van Pekingtől, és az ország legnyugatiasodottabb városa. A város látnivalóinak nagy része a Puxi városrészben van. A leghíresebb a Qiuxia Pu és a Guyi park a Ming dinasztiából. Érdemes még megtekinteni a Tang és Long dinasztiák pagodáit is.

 

PROGRAMAJÁNLAT

 

1) nap Május 30.

Találkozó a Liszt Ferenc repülőtér II-es terminálján a menetrend függvényében, majd elutazás Pekingbe. Étkezés és éjszaka a repülőgépen.

2) nap Május 31.
Érkezés Pekingbe a menetrend függvényében. Transzfer a szállodába, szálláshely elfoglalása.
A délután folyamán látogatás a Láma templomban és kolostorban, amely Peking legszínpompásabb temploma, gyönyörű háztetőkkel, dekoratív boltívekkel. Ez egyben a legismertebb tibeti buddhista templom, Tibeten kívül, amelyben tibeti buddhista szerzetesek éltek, és a mai napig ők működtetik. Különleges sült kacsa vacsora.

3) nap Június 01.

Mai városnézésünk első állomása a Tiananmen tér lesz. A más néven Mennyi Béke tere, a világ egyik legnagyobb tere, amely a modern Kína szimbolikus központja. Kiemelkedő épületei közé tartozik Mao Ce Tung mauzóleuma és a Népgyűlés Háza. Itt áll a 15. századból származó Mennyei Béke kapuja, ahol Maó kikiáltotta 1949-ben a Kínai Népköztársaságot. Ezután ismerkedés a Tiltott Város titkaival. A Tiltott város a világ legnagyobb faragott és festett fa palota-együttese és egyben Kína legismertebb és leglátogatottabb idegenforgalmi nevezetessége. Úgy tartják, hogy a világon a legépebben megmaradt palota-együttes, amelyben 9999 helyiség van. A tiltott nevet onnan kapta, hogy a köznép számára több mint 500 éven keresztül megközelíthetetlen volt. Végül ellátogatunk az Ég Templomához, amely egykor a császárok imahelye volt.

4) nap Június 02.
Reggeli után egész napos kirándulás a Kínai Nagy Falhoz, mely az egyetlen olyan földi építmény, amely a világűrből is látszik. A Pekinghez legközelebb eső rész Badalingban található. A 6500 km hosszú Nagy Fal, amelyet több mint 2000 éve kezdtek építeni eredeti védelmi funkcióját sohasem töltötte be, de Kína jelképévé vált. Séta a falon, majd ellátogatunk a Ming Sírokhoz, 13 Ming császár temetkezési helyére, ahol a mitológiai állatok és a császári személyzet életnagyságú kőből faragott szobrai „kísérik” az uralkodókat utolsó útjukra. Visszautazás szállásunkra, Pekingbe, vacsora.

5) nap Június 03.
A reggelit követően ellátogatunk a Nyári Palotához. A Csing dinasztia nyári palotája, északra található a belvárostól. A császári udvar tagjai a Tiltott Város elviselhetetlen hőségétől menekülve szívesen időztek itt. A császári kert, a márványhajó és a terület mintegy háromnegyedét elfoglaló Kunming tó pagodái magával ragadóak. A palota 700 m hosszú faragott folyosóján, a kínai népmese és mitológia történetei elevenednek meg csodálatos festményeken.

6) nap Június 04.

Utazás Kína nemrégiben átadott szuper expressz vonatával Shanghaiba. Transzfer a szállodába, szabadidő. Este vacsora.

7) nap Június 05.

A reggeli órákban transzfer a Trasnport Logistic Expora. – a belépőjegy az Expora ingyenes, a regisztrációban segítséget nyújtunk, azonban ehhez szükség lesz minden résztvevő pontos adatára.
Este visszatérés a szállodába, vacsora.

8 ) nap Június 06.

A reggelit követően látogatás a shanghai kikötőben. A látogatás megoldható, azonban a szabályok értelmében információt szükséges biztosítsunk a csoportról. (cégnév, foglalkozás, vendégek létszáma, nevek, látogatás célja.) A foglalásnak lesz egy minimális költsége, azonban ez a fenti adatok hiányában egyenlőre nem tervezhető!
Este vacsora a szállodában.

9) nap Június 07.

Reggel egész napos városnézés Shanghaiban, az országnyi városban. A sok évszázadon keresztül csak csöndes kis halászfaluként létező település, az Ópiumháborúkat követő megállapodások következtében vált jelentős kikötővé és a 20.sz. második felében sokmilliós nagyvárossá. Látogatás Kína legszebb kertjében, a Yu Kertben, majd a csodálatos óvárosban. A Yu Kertet Pan Yunduna 20 éven keresztül építette a 16. században édesapja részére, aki a mind Dinasztia egyik magas rangú hivatalnoka volt. Ezzel kívánta a fiú kimutatni az iránta érzett tiszteletét. A későbbi történelmi idők során sajnos a kert nagy károkat szenvedett, többek között elfoglalták az angolok és a japánok is. 1961-ben nyitotta meg kapuit ismét a nagyközönség előtt. Ebéd a belvárosban, egy helyi étteremben. Az ebédet követően Következő állomásunk a Jade Buddha templom lesz, majd a híres Tv-Torony. A késő délutáni órákban lesz még időnk sétálgatni a modern üzletekkel tarkított bevásárló részen is. Este vacsora a szállodában.

10) nap Június 08.

Reggeli után újabb egész napos kirándulásra indulunk, méghozzá Zhu Jia Jiao vízi városba. Egy csodálatos település a múltból, keskeny utcácskák, keskeny csatornák a fekete, lassan úszó sajkákkal, salétromos falak és kapubejáratok és teaházak és lenyűgözően megfaragott s a víz felé nyitva tartott, vörösesbarnára lakkozott ajtók a pavilonokon. Csodálatos bejárni ezt a varázslatos városkát.
Késő délután térünk vissza Sahnghaiba, vacsora.

11) nap Június 09.

Szabadidő, majd a menetrend függvényében transzfer a repülőtérre, hazautazás.

 

Szállásajánlatok:

 

Peking:

Holiday Inn Central Plaza Hotel 4****

http://www.holidayinn.com/hotels/us/en/beijing/pegpl/hoteldetail

Shanghai:

Courtyard by Marriott Shanghai Puxi 4****

http://www.marriott.com/hotels/travel/shapx-courtyard-shanghai-puxi/

Részvételi díj – fizető utas esetén: 15 fő 20 fő 25 fő

Kétágyas elhelyezés esetében: 388 900 Ft/fő 369 900 Ft/fő 359 900 Ft/fő

Egyágyas felár: 75 000 Ft/fő 75 000 Ft/fő 75 000 Ft/fő

A részvételi díj az alábbiakat tartalmazza:

– repülőjegyet odaúton Pekingig, visszaúton Shanghaiból
– 9 éjszaka szállást félpanzióval, 4 csillagos szállodában
– transzfereket, autóbusz közlekedést a program alapján
– vonatjegyet Peking és Shanghai között
– minden belépőjegyet a programajánlat szerint
– angol nyelvű, helyi idegenvezetőt
– magyar nyelvű utaskísérőt a teljes kint tartózkodás ideje alatt
– ingyen helyek:
o 1 ingyen helyet a csoportvezetőnek, kétágyas elhelyezés estén 15 illetve 20 fő részvételekor (16. illetve 21. fő)
o 2 ingyen helyet a csoportvezetőknek, kétágyas elhelyezés esetén 25 fő részvételekor (26. és 27. fő)

A részvételi díj az alábbiakat nem tartalmazza:

– repülőtéri illetéket: 82 000 Ft/fő (árfolyamfüggő)
– belépőjegyet a Shanghai-i kikötőbe
– borravalókat
– biztosítást
– 1,5 % sztornó biztosítást

A részvételi díj a minimum létszámok függvényében, 230 HUF/USD árfolyamig érvényes!

A FinnAir tájékoztatása

A csoportot lefoglaltuk, a foglalást követően fizetendő deposit összege 15.000 Ft /fő, mely nem visszatéríthető. Fizetési határidő: 2012. Április 16.

Foglalás után a létszám csökkentés / teljes lemondás esetén fizetendő törlési díj :

– Az ár 50%-ai 30 – 15 nappal az indulás előtt történő törlés esetén
– Az ár 100%-a 14 nappal az indulás előtt történő törlés esetén

Jegykiállítás: legkésőbb 14 nappal az indulás előtt

Üdvözlettel:

IBUSZ Utazási Irodák Kft

Budapest, 2012-04-05