Korszerű baromfitelepet adott át Fazekas Sándor Csongrád megyében

 

Az ország egyik legjelentősebb beruházásnak nevezte Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter a Hungerit Zrt. hétfőn átadott baromfitelepét Csongrád megyében, ahol újabb földhaszonbérleti szerződéseket is átvehettek a helyi nyertesek.


 

Fazekas Sándor elmondta, évente kétmillió csirkét nevelnek majd a Felgyő és Csanytelek között elhelyezkedő telepen, ami segít abban, hogy helyreálljon az állat- és növénytermesztés egyensúlya Magyarországon. Ilyen beruházások szükségesek ahhoz, hogy elérjék a nemzeti vidékstratégiában rögzített célokat – húzta alá.

Emlékeztetett, hogy országszerte 46 milliárd forintból 338 állattartó telepek korszerűsítését célzó beruházás zajlik jelenleg is, a Faragó-tanyának ebből mintegy 710 millió forintot jutott.

A miniszter beszélt arról is, hogy 2012-ben is számos, az állattenyésztést segítő támogatást hirdetnek meg, emellett több hitelprogrammal is segítik a vállalkozni akarókat. Megjegyezte, hogy a gazdaságfejlesztési operatív támogatásokkal, és a vágópontok átszervezésével a helyi feldolgozást ösztönzik.

Beszédében hangsúlyozta, a Vidékfejlesztési Minisztérium támogatja a helyi gazdákat abban, hogy vállalkozzanak, beruházzanak, amivel a hazai és a külföldi piacon is minőségi termékeket tudnak előállítani.

Magyar József, a Hungerit Zrt. vezérigazgatója felidézte: a most átadott telep hét évvel ezelőtt csupán egy romos épület volt, ma pedig az ország egyik legnagyobb baromfitelepe. Fontos, hogy egy modern telepen jó minőségű terméket tudjanak előállítani, ennek érdekében magyar alapanyagokat, magyar munkaerőt használ a 94 százalékban magyar tulajdonú cég – hangsúlyozta.

A miniszter az avatás után helyi családi gazdálkodóknak és a Felgyő-Kev Baromfitenyésztő, Takarmánygyártó és Forgalmazó kft. ügyvezetőjének adott át haszonbérleti szerződéseket.

(kormany.hu)