Megtakarítást értek el a szolnoki térség önkormányzatai a földgázbeszerzésen

Több mint 42 millió forintnyi összeget takaríthat meg a földgázon a 2012/13-as fűtési időszakban Szolnok és a megyeszékhelyhez csatlakozott további kilenc környező település, miután eredményesen zárult a fűtőanyagra kiírt közbeszerzési eljárás.


 

A tenderre négy pályázó jelentkezett, közülük az E.ON Energiaszolgáltató Kft. árajánlata volt a legkedvezőbb – ismertette Szabó István, a megyei jogú város alpolgármestere szerdai sajtótájékoztatóján.

Szolnok vezetésével az érintett kistérségi önkormányzatok a takarékosság jegyében fogtak össze immár második alkalommal, miután éves szinten jelentős tételt, 2,4 millió köbméter gázt teszi ki a fogyasztásuk – indokolta a közös akciót az alpolgármester.

A földgáz vásárlására kiírt közbeszerzési eljáráson ezúttal már négy cég indult, és a tavalyi győztes, az E.ON Energiaszolgáltató Kft. nyerte el a szolgáltatási megbízást. A döntésnél a versenyképes ár mellett a szolgáltatás színvonalát is figyelembe vették – tette hozzá Szabó István.

Az érintett 10 településen összesen 44 intézmény kapja olcsóbban a földgázt, a megtakarítás éves szinten meghaladja a 42 millió forintot, amiből a legnagyobb tétel, 31 millió forint Szolnokra jut. Az új, ugyancsak egy évre szóló és július elsejétől érvényes szerződést már valamennyi önkormányzat és intézmény aláírta a nyertes társasággal.

A meghatározott nagyfogyasztóknak egy 2008-as törvény alapján először tavaly kellett a piacról beszerezniük földgázt, első alkalommal egy hasonló önkormányzati kör 19 millió forint megtakarítást ért el.

 

(MTI – mti.hu)

Hirdetés