Uniós támogatással épült logisztikai központot adtak át Kecskeméten

Európai uniós pályázati támogatással, az Új Széchenyi Terv keretében, másfél milliárd forintos beruházással logisztikai és szolgáltató központot adtak át csütörtökön Kecskeméten.


 

Az Agropack Trio Kft. a tulajdonában lévő kecskeméti iparterület rehabilitációjával, egy 10 ezer négyzetméteres logisztikai és szolgáltatóközpontot alakított ki.

Vancsik József, az Agropack Trio Kft. ügyvezető igazgatója elmondta: a gazdasági társaság főként agroipari termékek, kemikáliák raktározásával, illetve bérraktározásával foglalkozik. A raktározási tevékenységen túl jelentős bevételi forrás a vállalkozás számára a műtrágyák és növényvédő szerek csomagolása, bércsomagolása és forgalmazása is

Az igazgató hangsúlyozta: a társaság raktározási kapacitása 90-100 százalékban kihasznált, és főként a csúcsidőszakokban gyakran már nem képes kiszolgálni a piaci igényeket.

A logisztikai központ nemcsak a nagykereskedők felé kíván nyitni, ezért kialakítanak egy 1.400 négyzetméter alapterületű kiskereskedelmi árúraktárat és a hozzá kapcsolódó 500 négyzetméteres gyorsraktárat is a területen. Emellett 600 négyzetméteres területen létrehoznak egy korszerű csomagolóüzemet, valamint 1.400 négyzetméteres szolgáltató- és irodaházat is építenek.

Vancsik József az MTI-nek elmondta: az elmúlt évben 300 millió forintos árbevételt realizáló gazdasági társaság társaság jelenleg 14 embert foglalkoztat, és létszámbővítést terveznek.

(MTI – mti.hu)