Magyarország a legvonzóbb befektetési célpont a kelet-európai régióban

A Site Selection magazin 2012. májusi számában közzétett rangsor szerint hazánk a legnépszerűbb befektetési célpont a kelet-európai régióban!


 

A kéthavonta megjelenő, észak-amerikai befektetési és ingatlan magazin szerint – amely elsősorban on-line formában népszerű – 2011-ben Magyarország rendelkezett a befektetőket leginkább vonzó paraméterekkel, és a metropoliszok rangsorában is Budapest áll az első helyen.

(http://www.siteselection.com/issues/2012/may/cover.cfm )

A magazin által negyedik alkalommal közzétett éves „Best to invest” rangsor 50%-ban olyan elemzéseken alapul, amelyek az üzleti környezetet, az üzleti kockázatot, a közvetlen külföldi befektetéseket (FDI) és az infrastruktúrát vizsgálják, míg a másik 50% a 2011-ben bejelentett új és szélesedő lehetőségeket veszi számba, amelyeket az ún. Conway Data Inc. (CDI) alapján értékelnek. (McKinley Conway a magazin alapítója, az általa kidolgozott kritériumrendszer a minősítés alapja.)

A nagyvárosok minősítésénél 40%-ban szintén az üzleti környezetet, az üzleti kockázatot, a közvetlen külföldi befektetéseket, az infrastruktúrát és az elérhetőséget vizsgálják, 20%-ban általános tényezőket és a maradék 40%-ban az újonnan bejelentett projekteket.

A magazin szerkesztője a honlapon üdvözölte a nyertes befektetési ügynökségeket – így az előkelő helyen feltüntetett Nemzeti Külgazdasági Hivatalt (HITA) is -, melyeket 2011-ben „nem lehetett legyőzni.”

A Nemzeti Külgazdasági Hivatal részéről reméljük, hogy 2012-ben is meg tudunk felelni a magas elvárásoknak, és mi viszont a „Site Collection”-nek szeretnénk gratulálni ahhoz, hogy 2012. május 17-én az USA Délkeleti Magazin Szövetsége a B2B (business to business) kategóriában Arany Gamma díjjal jutalmazta 2011. szeptemberi számáért, és az év on-line magazinjaként minősítette. Általános kiváló színvonaláért pedig elnyerte az Ezüst Gamma díjat.

Nemzeti Külgazdasági Hivatal (HITA) – Sajtó és Kommunikációs osztály

Hirdetés