További három nagy cég csatlakozott a VOSZ beszerzési rendszeréhez

Kedvezményes beszerzési lehetőség biztosításáról együttműködési megállapodást kötött a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége (VOSZ) által alapított VOSZ-BESZ Beszerzési és Szolgáltató Zrt., valamint a Gránit Bank Zrt., a Signal Biztosító Zrt. és a GDF Suez Energia Magyarország Zrt. csütörtökön Budapesten, a Service Expo kiállításon.


 

A megállapodások révén a kis- és középvállalkozások beszerzéseik során a gázvásárlás, a banki és biztosítási szolgáltatás területén olyan kedvezményekhez, többletszolgáltatásokhoz jutnak, amelyek eddig csak nagyvállalatok számára voltak elérhetők.

 A VOSZ-BESZ Zrt. ez év tavaszán öt nagyvállalattal – az MVM Partner Zrt.-vel, a Vodafone Magyarország Zrt.-vel, a Porsche Hungária Kereskedelmi Kft.-vel, a Shell Hungáry Zrt.-vel és a Gablini Cégcsoporttal – kötött megállapodást a magyar kkv-szektor versenyképességének javítását segítő kedvezményes szolgáltatás és termék beszerzésről.

Szűcs Péter, a VOSZ-BESZ Zrt. vezérigazgatója az ünnepélyes aláíráson hangsúlyozta: a vártnál nagyobb érdeklődés mutatkozik a rajtuk keresztül történő kedvezményes beszerzések iránt. Május óta eddig 2.400 vállalkozás vette igénybe szolgáltatásukat, a közvetített értékesítés meghaladta a 4.000 ügyletet. Számításuk szerint 2013 végéig mintegy 35 ezer kkv 60 ezer vásárlást hajt végre a VOSZ-BESZ-en keresztül, ami 38 milliárd forint megtakarítást jelent.

 Szűcs Péter szólt arról, hogy versenyeztetésen további beszállítókat választanak ki, várhatóan jövő tavasszal kiskereskedelmi láncok, szoftver- és hardvercégek, pénzügyi szolgáltatókkal kötnek stratégiai partnerséget.

Hegedűs Éva, a Gránit Bank Zrt. vezérigazgatója hangsúlyozta: megítélésük szerint kényelmi és kedvező feltételű szolgáltatásokkal további piacot nyerhetnek. Bankjuk nagyon kedvező kondíciók mellett további előnyöket tud nyújtani a VOSZ-BESZ rendszerhez csatlakozó vállalkozóknak.

Franck Néel, a GDF Suez Energia Magyarország Zrt. vezérigazgatója hangsúlyozta: ügyfeleiknek folyamatos és stabil gázellátást tudnak biztosítani, a VOSZ-BESZ rendszerén keresztül előnyös, a vállalkozások földgázigényéhez szabott lehetőséget kínálnak.

Kálózdi Tamás, a Signal Biztosító Zrt. vezérigazgatója elmondta: a VOSZ-BESZ-en keresztül a vállalkozások anyagi és személyi biztonságához árazás és kockázat tekintetében előnyösebb feltételeket kínálnak lehetőségeket.

Dávid Ferenc, a VOSZ főtitkára kiemelte: az elmúlt napokban bejelentett két kormányzati intézkedési csomag alapján elmondható, hogy "a vállalkozások magukra maradtak". A kis- és középvállalkozások összefogása szükséges, és akkor talán van mód a túlélésre.

Úgy vélte, a kormány a gazdaságpolitikájával feladta azt a törekvést, hogy a cégek növekedési pályára álljanak – tette hozzá.

Az MTI kérdésére Szűcs Péter elmondta, hogy becslésük szerint május óta a beszerzési rendszerükön keresztül vásároló kkv-k 700 millió forint megtakarítást érhettek el. A rendszerhez VOSZ-tagok csatlakoznak, a szolgáltatást díjmentesen végzik.

(MTI – mti.hu)