TRANSLOG Connect Kongresszus – 2012.11.28-29

Regionális szakmai találkozó a logisztika és ellátási lánc menedzsment aktuális kihívásainak megoldására.


 

A jelenlegi gazdasági helyzet minden vállalatot rákényszerített az ellátási lánc folyamatok felülvizsgálatára. A változó piaci körülmények minden területen új kihívást jelentenek a logisztikai szakembereknek – legyen szó az FMCG, F&B, kiskereskedelmi szektorról, elektronikai vagy autóiparról. A változó kereslet és a kiszámíthatatlan fogyasztói magatartás következtében egyre nehezebbé válik a folyamatok előrejelzése és optimalizálása.

Azonban számos meghatározó vállalat ellátási lánc, logisztikai és szállítmányozási szakembere bizonyította már, hogy lehetséges sikerrel felülkerekedni a jelenlegi gazdasági helyzet nehézségein. Ők gyűlnek most össze a régió számos különböző országából, hogy megosszák ötleteiket és tapasztalataikat arról, hogy miképp lehet a változó kereslet és piaci körülmények ellenére optimalizálni a költségeket és folyamatokat. A módszerek különbözőek lehetnek, abban azonban mindannyian egyetértenek, hogy a bizonytalan időkben az ötletbörzék, az együttműködés és partnerkapcsolatok kiépítése fontosabb, mint valaha.

 

Szakmai eszmecserék és a partnerkapcsolatok erősítése

2012. November 28-29-én a budapesti *****Corinthia Grand Hotel Royal ad otthont a vezető regionális szakmai rendezvénynek, ahol Közép-Kelet-Európa mintegy 20 országából több mint 500 logisztikai vezető gyűlik össze, hogy különböző aspektusokból ismerhesse meg a szakma általános tendenciáit, valamint választ kapjon aktuális iparág- vagy cég-specifikus kérdéseire is. A TRANSLOG Connect Kongresszus kiváló alkalmat nyújt a legnaprakészebb szakmai trendek feltérképezésére, az ismeretek bővítésére, csakúgy, mint a kapcsolatépítésre, az együttműködések megerősítésére valamint újak kialakítására. A rendezvény jelentőségét a régió legfontosabb szakmai szervezetei és a releváns minisztériumok is elismerik és teljes mellszélességgel támogatják.

 

A konferenciaprogram keretein belül Miguel Suarez, a Swarowski Ellátási Lánc Központjának Igazgatója (korábban a Kotányi régiós Ellátási Lánc Igazgatója) a régi és új tervezési ill. végrehajtási modelleket hasonlítja össze a rugalmas ellátási lánc és hatékony reagálás tekintetében. Rogier van Zon, a TP Vision – a Philips korábbi TV üzletágának – Globális Raktározási és Elosztási Igazgatója a raktározást és szállítást érintő új elosztási stratégiáról fog beszélni, amellyel az ellátási lánc folyamatokat kívánják hatékonyabbá tenni. Boncsér Péter, az Auchan Elosztási és Logisztikai Igazgatója az Auchan költségcsökkentő és ellátási lánc-optimalizáló együttműködési terveit mutatja majd be, Andrzej Michalak a Delphi Kelet-Európáért, Török- és Oroszországért felelős Logisztikai Igazgatója pedig a szállítási hálózat optimalizálásról mutat be egy esettanulmányt. A Chevrolet, Rába, Deutz, Dukat és a Benteler képviselői kerekasztal beszélgetések keretein belül vitatnak meg további aktuális témákat, Jos Marinus, az Európai Logisztikai Szövetség elnöke – több, mint 30 év szakmai tapasztalatával a háta mögött – az ellátási lánc innovációiról tart előadást.

 

Hatékony és rugalmas megoldások

A mai üzleti gyakorlat egyértelműen az együttműködések felé irányítja az ellátási lánc szereplőit: a megszokott piaci gyakorlatok változóban, a gyártók és kereskedők mind más és más, új szolgáltatásokat és megoldásokat igényelnek a beszállítóiktól. Ezért kiemelt jelentőségű az, amit a TRANSLOG nyújt a logisztika szakembereinek és szolgáltatóinak – a lehetőség, hogy előre egyeztetett, személyes találkozókon vitassák meg az optimális és költséghatékony együttműködési kereteket minden egyes projektre. A régió olyan jelentős szolgáltatói, mint például a DSV, DB Schenker, Raben, Manhattan Associates, Motorola Solutions lesznek jelen, hogy bemutassák a piaci változásokra hatékonyan és rugalmasan reagáló szolgáltatásaikat. A Gebrüder Weiss és a Port of Rotterdam a rendezvény szponzoraként a konferenciaprogramot is színesítik.

 

A rendezvény további, informális kapcsolatépítő programja – úgy mint a látogatás az AUDI ill. a Coca-Cola gyárakba, vagy a koktélfogadás – már csak a hab a tortán, ami minden szakember számára kihagyhatatlanná teszi a kongresszust.

 

Bővebb információért látogassa meg a rendezvény weboldalát: www.translogconnect.eu vagy érdeklődjön e-mailben a szervezőknél: marketing@tegevents.eu