MNV: jelentős megtakarítás közös árambeszerzéssel

A közös villamosenergia-beszerzéssel éves szinten összesen 158 millió forintot takarít meg jövőre a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő (MNV) Zrt. és 62 állami vállalat.

 

A vagyonkezelő közölte: a takarékos gazdálkodás, illetve az ésszerűsítés jegyében megvizsgálta saját és a közvetlen vagyonkezelésében lévő társaságok költséggazdálkodását, és a kedvezőbb feltételek elérése érdekében közös beszerzéseket indított.

Az MNV a mostani, a jövő évre vonatkozó árambeszerzést megelőzően a 2012-es évre vonatkozó földgáz- és villamosenergia, valamint a 2013-as évre vonatkozó földgázbeszerzést is lebonyolított. Ezek során összesen 776 millió forint megtakarítást sikerült elérni, így a társaságok által kifizetendő összeg körülbelül 8,3 milliárd forint, 8,5 százalékkal alacsonyabb, mintha a társaságok külön-külön tenderen szerezték volna be a számukra szükséges energiát – olvasható a vagyonkezelő közleményében.

A jövő évi közös villamosenergia-beszerzéshez a 62 állami vállalat önkéntesen csatlakozott. A projekt célja a felhasznált energia beszerzési árának csökkentése mellett az egységes és átlátható szerződési feltételek elérése volt – közölte az MNV.

A közbeszerzési eljárás során négy csoportra lehetett külön részajánlatot tenni. Az összesen 258 gigawattóra villamos energia beszerzésére kiírt pályázatra négy érvényes ajánlat érkezett. Ennek alapján az első, a második és a harmadik csoportba sorolt cégek szolgáltatója az MVM Partner Energiakereskedelmi Zrt., a negyedik csoport esetében az E.ON Energiaszolgáltató Kft. a nyertes.

(MTI – mti.hu, 2012.12.28)

Hirdetés

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..