MÁV-START-GYSEV: a Stadler tett ajánlatot a motorvonatok szállítására

Lezárult a MÁV-START és a GYSEV motorvonatok beszerzésére kiírt pályázatának ajánlattételi szakasza, határidőre a Stadler Bussnang AG tett ajánlatot a tenderdokumentációt megvásárló nyolc érdeklődő közül – közölte a két vasúttársaság közös közleményben pénteken.

 

Tájékoztatásuk szerint a pályázat értékelése folyamatban van, a beszerzési eljárás eredményének kihirdetése a benyújtott ajánlat minőségétől, érvényességétől függ.

Törvény szerint a beadástól számított 60 napon belül kell kihirdetni az eredményt, a határidő azonban még 60 nappal meghosszabbítható. Ebben az időszakban kerül sor a pályázat szigorú szempontok szerinti értékelésére – írja közleményében a két vasúttársaság.

A MÁV-START Zrt. és a GYSEV Zrt. közös ajánlatkérőként tavaly novemberben indított nyílt közbeszerzési eljárást villamos motorvonatok beszerzésére.

Ennek keretében a MÁV-START 42, a GYSEV hat részlegesen alacsonypadlós regionális villamos motorvonatot kíván beszerezni, amelyek legalább 200 ülőhelyesek, 160 km/óra sebességűek, akadálymentesek.

A motorvonatok szállítási végső határideje 2015. szeptember 30.

A beszerzést európai uniós forrásból, a Közlekedési Operatív Program keretében tervezi finanszírozni a két vasúttársaság.

(MTI – mti.hu)

Hirdetés