Új, egységes vállalatirányítási rendszert vezetett be az MVM-csoport

Az MVM-csoport az egész vállalatcsoportra kiterjedő, egységes vállalatirányítási rendszert vezetett be az SAP 6.0 formájában, a folyamatok átláthatóságának, javításának és a költségek optimalizálásának érdekében.

 

A tájékoztatás szerint a fejlesztés költségei meghaladják az egymilliárd forintot.

Hirdetés

Az új, transzparens rendszerek bevezetésével az MVM teljesebb képet kap az energetikai szektor számos területén jelen lévő társaságcsoport üzleti működéséről – idézi a közlemény Baji Csabát, az MVM Magyar Villamos Művek Zrt. elnök-vezérigazgatóját.

"A beruházás a világ vezető cégeihez hasonló működési feltételeket teremt, amellyel a holdingszintű irányítás, az erőforrások jobb kihasználása az MVM-csoport nemzetgazdasági szerepét fogja tovább erősíteni. Az egységes, holdingszintű vállalatirányítási rendszer lehetőséget teremt a társaságcsoport versenyképességének növelésére, működési kiválóságra, a lehetséges kockázatok csökkentésére, a hatékonyság növelésére és az értékteremtő növekedésre" – közölte a vezérigazgató.

A közlemény szerint az elmúlt csaknem egy év során az MVM-csoport több száz munkatársa dolgozott a rendszer tervezésén, beállításán, tesztelésén. Az idén januártól mind a pénzügyi modulokat, mind a logisztikai funkciókat bevezették, amelyek több mint ezer felhasználó munkáját segítik.

Az SAP 6.0 bevezetéssel párhuzamosan nemcsak a beszerzési eszközrendszer, hanem maga a beszerzési folyamat is megváltozott az MVM-csoportnál. Hasonló módon csoportszintű egységes költségszámítási modellt vezetett be a társaságcsoport.

(MTI – mti.hu, 2013.01.18.)