Százmilliós megtakarítás közös energiabeszerzéssel

Az elmúlt hat évben közel 200 millió forint költségmegtakarítást ért el közös energiabeszerzéssel tagvállalatai számára a Magyarországi Logisztikai Szolgáltató Központok Szövetsége (MLSZKSZ), ebből mintegy 100 millió forint megtakarítást a most lezárult villamosenergia-tender hozott – közölte a szövetség kedden az MTI-vel.

A szövetség 2014-re húsz cég áramigényét pályáztatta meg, így az előző tenderhez képest több mint 27 százalékkal, 53,5 gigawattórára növelte a pályáztatott energia mennyiségét, a tavalyi évben kialkudott árhoz képest pedig közel 10 százalékkal kedvezőbb díjakat ért el.

A megtakarítások mértéke az egyes tagvállalatoknál 8,3 és 43,6 százalék között mozog, értéke pedig összességében megközelíti a 100 millió forintot. Ez az összeg minden idők eddigi legnagyobb megtakarítása a tagság részére – fejtette ki Fülöp Zsolt, az MLSZKSZ elnöke a közleményben.

Az MLSZKSZ és a szövetség keretei között működő Logisztikai Központ Klaszter hatodik éve nyújt közös beszerzési szolgáltatást tagvállalatai számára, segítve ezzel őket a piacon elérhető gazdasági előnyök hatékony kiaknázásában. A közös beszerzési program eredményességét az is jelzi, hogy az elért kedvezmények mértéke és a részt vevő tagvállalatok száma évről évre folyamatosan nő. A mostani árambeszerzési tender eredményeivel együtt az elmúlt hat évben már közel 200 millió forint költségmegtakarítást ért el a szövetség a tagvállalatai számára.

Az MLSZKSZ már elindította a 2013/14. üzleti évre vonatkozó együttes gázpályázatát és tovább kívánja bővíteni a közös beszerzéseket. A szövetség növelni szeretné a mobil távközlési szolgáltatások beszerzési csoportjában részt vevő tagvállalatok számát, továbbá az idén közös fellépést tervez például a raktárinformatika és az irodaszer-beszerzés területén.

(MTI – mti.hu, 2013.04.30.)