Négymilliárdba kerül a Waberer’s-nek az új útdíj

Évente 4 milliárd forint többletkiadást hoz a Waberer's International Zrt.-nek az e-útdíj bevezetése – mondta Lajkó Ferenc, a cég fuvarozási és szállítmányozási vezérigazgató-helyettese hétfőn az Útdíj hírek szakportálnak.

A társaság 2600 járműszerelvénnyel üzemelő nemzetközi flottája rövid távon viszonylati jegyek megvásárlásával, a belföldi flotta közel 500 járműve pedig döntően GPS-alapon oldja meg az útdíjfizetést – közölte a vezérigazgató-helyettes az MTI-hez is eljuttatott nyilatkozatban.

Lajkó Ferenc leszögezte: kizárt, hogy a járművek a fizetős útszakaszokat alternatív útvonalakkal tudnák helyettesíteni. Az e-útdíj hatálya alá kerülő több mint 6000 kilométernyi fizetős útszakaszt nem lehet kikerülni, különös tekintettel arra, hogy a kerülőutak sok esetben súlykorlátozással védettek – tette hozzá.

A vállalat minden járműve légrugós, így igénybe tudják venni a kormánytól az ilyen járművekre kialkudott kedvezményt, amely kamiononként évente 100 ezer forint megtakarítást jelent a Waberer's-nek.

(MTI – mti.hu, 2013.06.24.)

- H I R D E T É S -