MNV: 300 milliós megtakarítás az állami cégek közös gáztenderén

A Magyar Nemzeti Vagyonkezelő (MNV) Zrt. és további 59 állami tulajdonú társaság megközelítőleg 300 millió forintot takarít meg a gázszámláján, miután közös gázbeszerzési kiírásukon a nagyobb mennyiség miatt kedvezőbb árajánlatot kaptak.

 

Az idén a korábbi sikeres földgáz-beszerzési projektek folytatásaként az MNV Zrt. a 2013-2014. gázévre vonatkozóan ismét földgáz közbeszerzést indított, amelyhez az állami társaságok önkéntesen csatlakozhattak. A közös gáztenderen elért megtakarítás 274 millió forint, amely, figyelembe véve a tavaly már elért alacsony árakat, kiemelkedően jó teljesítmény.

Az elért megtakarításon felül a közös tender nem számszerűsíthető eredménye, hogy a résztvevők fogyasztását plusz/mínusz 20 százalékos toleranciasávon belül portfólió szinten kezeli a szolgáltató. Így minden résztvevő egységesen ugyanazt a szerződést írja alá, és a benne ez év végéig vállalt fogyasztási mennyiséget egyszer módosíthatja.

- H I R D E T É S -

A két nyertes szolgáltató a GDF Suez Energia Magyarország Zrt. és a Tigáz Tiszántúli Gázszolgáltató Zrt.

A közlemény szerint az MNV Zrt. szándéka, hogy a sikeres gyakorlatot más területekre is kiterjessze. Így tervezik a közeljövőben egyebek között az áramellátás, a biztosítási, valamint a telekommunikációs szolgáltatások területén is közös tender kiírását az állami tulajdonú társaságok részvételével.