Árpilis 21. a logisztika napja lesz

Magyarország ötödször csatlakozott a nemzetközi programsorozathoz

A német kezdeményezésre indult logisztika napja programsorozat keretében idén április 21-én szerveznek világszerte ingyenes eseményeket logisztikával foglalkozó szervezetek. Magyarországon huszonhat ingyenes program várja az érdeklődő laikusokat és szakmabelieket. Repülőtér, raktár, logisztikai szolgáltató cég tart nyílt napot, és számos kerekasztal-beszélgetés, konferencia is lesz a Magyar Logisztikai, Beszerzési és Készletezési Társaság (MLBKT) által koordinált programsorozaton.

Várhatóan több százan vesznek majd részt összesen a rendezvényeken; Budapest mellett Tata, Dunaharaszti, Veszprém, Debrecen, Tiszaújváros, Szolnok, Szigetszentmiklós, Sződ, Hódmezővásárhely és Maglód lesznek a 2016-os logisztika napja helyszínei. Kinyitja kapuit többek között a DB Schenker, a Waberer’s, a Raben Trans és a debreceni reptér is. A hagyományos raktárlátogatásokon, nyílt napokon és előadásokon kívül szerveznek raklapfestő versenyt és villámcsődületet is a logisztikai szakma népszerűsítésére.

A logisztika napja a fővárosi Doboz bárban zárul, ahol az MLBKT 25. születésnapja alkalmából várja egy koccintásra és kötetlen beszélgetésre a szakmabelieket.

Magyarország 2012-ben csatlakozott először a Német Logisztikai Egyesület (BVL) kezdeményezéséhez, amelynek célja, hogy jobban megismertesse az érdeklődőkkel a logisztikai szakmát. Mivel egyre nehezebb megfelelően képzett munkavállalókat toborozni erre a szakterületre, a logisztika napjához csatlakozó cégek egyre inkább a toborzási stratégiájuk részének tekintik az eseményszervezést: a résztvevő diákokra és szakemberekre potenciális munkaerőként tekintenek.

A rendezvények ingyenesek, tájékozódni és regisztrálni a www.logisztikanapja.hu oldalon lehet.

- H I R D E T É S -