Az LMP szerint újabb ügyek bizonyítják, hogy a kormánypárti országgyűlési képviselők körzeteikben “gyakorlatilag kézzel vezérlik” az európai uniós forrásokból finanszírozott közbeszerzéseket.

Hadházy Ákos, az ellenzéki párt társelnöke csütörtökön, Budapesten tartott sajtótájékoztatóján úgy fogalmazott, a parlament fideszes padsoraiban egy a brüsszeli forrásokat eltüntető “Bermuda-háromszög alakult”, amelyet a korrupcióval vádolt Mengyi Roland mellett a közvetlenül mögötte ülő Simonka György és Varga Gábor alkot.
Példaként említette, hogy a Simonka György körzetébe tartozó Pusztaottlakán, valamint az onnan több száz kilométerre található, Varga Gábor körzetéhez tartozó Cecén és Lajoskomáromban ugyanazt a három, egészségügy tapasztalattal nem rendelkező budapesti céget bízták meg alapvető orvosi szűrési feladatokkal 16 millió forint értékben. Az országban működő több tízezer cég működése mellett valószínűtlen, hogy ne lenne összefüggés ezen beszerzések között – mondta Hadházy Ákos.
Az ellenzéki politikus szerint Simonka György esetében egyértelmű törvénytelenségeket is találtak, a kormánypárti képviselő ugyanis cégek, alapítványok és szövetkezetek olyan hálózatát hozta létre, amelyek célja sok esetben az uniós pénzek ellopása volt.
Kiemelte, a Simonka Györgyhöz és családjához köthető cégek legalább 10 alkalommal olyan cégeket bíztak meg,a amelyek szintén kapcsolhatók a kormánypárti képviselőhöz, ami a közbeszerzési törvény alapján tilos lett volna.