IIR konferencia: Beszerzés a folyamatosan változó piaci környezetben

A beszerzési folyamatok komplexitása miatt a beszerzők feladata kulcsfontosságúvá vált a szervezet számára, mivel jelentősen túlmutat a szimpla vásárláson. A hatékonyság érdekében a rendelkezésre álló adatok mellett fontos tisztában lenni a cég egyedi igényeivel, irányelveivel valamint a szállítók által biztosított megoldási lehetőségekkel.

Jelenleg két nagyobb változás figyelhető meg a piacon tendencia jelleggel, mely nagymértékben befolyásolja és meghatározza a vállalati beszerzők munkáját. Érzékelhető az ügyfelek részéről egy egyre növekvő – megváltozott egyedi ügyféligény, amely mind speciálisabb szolgáltatói megoldásokat igényel.  A másik meghatározó piaci változás a nem csak Magyarországon tapasztalható munkaerő-hiány és piaci átrendeződés, melynek jelenleg szemtanúi vagyunk, hiszen ezzel a problémával egyre több vállalat küzd.

Ennek eredményeképpen IT beszerzések kapcsán előtérbe helyeződik az agilis módszertan, a folyamatautomatizálás és folyamatracionalizálás kapcsán a nem sztenderd ügyféligények megjelenése, továbbá a flottabeszerzés tekintetében is megváltozott az eddigi attitűd: most már kérdésként fogalmazódik meg a vállalatvezetés részéről, hogy „vásárlás, vagy lízingelés” mellett döntsenek? Ebben a korántsem egyszerű helyzetben felértékelődik minden szempont, amely költségcsökkentést tud eredményezni a vállalat számára.  A növekvő bérköltségek miatt egyre nagyobb figyelmet fordítanak a beszerzési vezetők azon területekre, ahonnan kapacitást és pénzt tudnak megtakarítani, így kigazdálkodhatják akár a béremelésből adódó többlet kiadásaikat.

Többek között ezeket a megváltozott társadalmi és gazdasági viszonyokat veszi sorra az IIR Magyarország Beszerzés 2017 konferenciája vállalati esettanulmányok, hatósági, hivatali, szolgáltatói előadások által választ keresve a felvetett kérdésekre.

Az eddigi előadók:

 • Bárdos Noémi Virág, Senior beszerzési szakmai vezető – Indirekt beszerzési csoport, Magyar Telekom Nyrt., Beszerzési és logisztikai igazgatóság
 • Dominek Ákos, Központi Beszerzési Igazgató,GDF SUEZ Energy Hungary Holding Zrt.
 • Füzesi Katalin, Beszerzési szakértő,Magyar Telekom Nyrt., Beszerzési és logisztikai igazgatóság
 • Francesco Brancati, Site Procurement Manager,GlaxoSmithKline Biologicals Kft .
 • Gergely Ákos, Vezérigazgató,DOQSYS Business Solutions Zrt.
 • Gruhala Péter , Partner,Stratis Kft.
 • Kékesi-Palya Tímea, Senior Sourcing Specialist,GlaxoSmithKline Biologicals Kft.
 • Szeleczky Noémi, HR Igazgató,Libri Bookline Zrt.
 • Sziráki József, Central European Buying Manager,Tesco Globál Áruházak Zrt.
 • Tátrai Tünde, Egyetemi docens, az Európai Bizottság közbeszerzési szakértője, Budapesti Corvinus Egyetem
 • Virovácz Péter, Vezető elemző,ING Bank N.V. Magyarországi Fióktelepe

A konferencia teljes programjáról és a jelentkezés módjáról bővebb információt talál a rendezvény honlapján. »