A Bosch csoport is csatlakozott a beszállító-fejlesztési programhoz

A Bosch csoport Nemzeti Beszállítói Programok Munkacsoporthoz való csatlakozásáról írt alá szándéknyilatkozatot szeptember 6-án Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter és Daniel Korioth, a magyarországi Bosch csoport vezetője. Az eseményről a kormány.hu oldal közölt összefoglalót.

A szándéknyilatkozat aláírását követően a miniszter kiemelte, hogy a Bosch csatlakozásával még több magyar kis- és középvállalkozás előtt nyílik meg a lehetőség, hogy elsajátítsák a nagyvállalatok által képviselt technológiai ismereteket, és megfeleljenek az általuk elvárt minőségi és teljesítményi követelményeknek.

A Bosch csoportról szólva elmondta: a Bosch az egyik legnagyobb magyar vállalat, amely több mint 14.000 munkavállalót foglalkoztat. A társaságnak 10 leányvállalata van Magyarországon, kiterjedt beszállítói hálózattal rendelkezik, és a magyarországi fejlesztésekre vonatkozó elképzelései megfelelnek a hazai iparpolitika prioritásainak. Ezért is döntött úgy a kormány, hogy 4,3 milliárd forintból fejleszti a Bosch gyárhoz vezető M25-ös autóutat.

Varga Mihály hangsúlyozta, hogy a beszállítói-fejlesztési program hozzájárul ahhoz, hogy a nálunk működő kis- és középvállalkozások elsajátíthassák azokat az ismereteket, amelyek az ipar 4.0 által megkövetelt szemléletváltáshoz elengedhetetlenek. A várható fejlődés eredményeként a magyar kkv-k egyre nagyobb hányada tud majd sikerrel kilépni a nemzetközi piacra is.

A beszállítói hálózat fejlesztése a kormány és a magyarországi gyártók közös érdeke, hiszen ahhoz, hogy gazdaságunk gyorsabb ütemben fejlődhessen, elengedhetetlen a kormány és a vállalatok közötti együttműködés. Ebben fontos partnerünk a Bosch cégcsoport, amely kitüntetett szerepet tölt be a magyar gazdaság életében – mondta Varga Mihály.