4 milliárd forint munkahelyteremtésre a kkv-knak

Több mint 4 milliárd forint vissza nem térítendő támogatást nyert el 262 mikro-, kis- és középvállalkozás munkahelyteremtő beruházásokra. A támogatás 2100 új munkahely létesítését, valamint 4400 munkahely megőrzését teszi lehetővé.

A Nemzetgazdasági Minisztériumaz  MTI-hez eljuttatott közleményében hangsúlyozta, hogy a munkahelyteremtésen túl kiemelt foglalkoztatáspolitikai célkitűzés a munkaerőpiac területi különbségeinek csökkentése, a hátrányos helyzetű térségek fokozatos felzárkóztatása.

A regionális beruházási támogatás, vagy csekély összegű (de minimis) támogatás jogcímen pályázható munkahelyteremtő támogatás keretében új eszközök, gépek beszerzése, ingatlanvásárlás, bérleti díjak, vagy lízing költségek számolhatóak el.

A pályázónak kétéves foglalkoztatási és három éves fenntartási kötelezettséget kell vállalnia. A támogatás mértéke nem regisztrált álláskereső után, új munkahelyenként 1,5 millió forint. Ezen felül kiközvetített álláskereső foglalkoztatása esetén új munkahelyenként 500 ezer forint, vagy 12 hónap alatt kizárólag közfoglalkoztatási jogviszonyban foglalkoztatott személynél új munkahelyenként 800 ezer forint, és kedvezményezett járásban vagy településen új munkahelyenként további 400 ezer forint kiegészítő támogatást kaphatnak.

- H I R D E T É S -