Jelentősen csökkentette szén- és vízlábnyomát a C&A

A C&A a fenntarthatóbb alapanyagok beszerzésének köszönhetően jelentősen csökkentette szén- és vízlábnyomát. Az előrelépésről a C&A 2018-as globális fenntarthatósági jelentése számol be.

A beszámoló kiemelt eredményei:

  • Fenntarthatóbb gyapot és viszkóz beszerzése révén 2018-ban 116000 tonna széndioxid kibocsátását (mtCO2e) sikerült elkerülni.
  • Az ellátási láncban alkalmazott fenntarthatóbb mezőgazdasági tevékenységeknek és ruházati termék-gyártásnak köszönhetően 2018-ban 1 milliárd m3 vizet sikerült megtakarítani.
  • Majdnem 4 millió forradalmian új “Cradle to Cradle Certified™” tanúsítvánnyal rendelkező ruhadarabot hoztak forgalomba Európában, Brazíliában és Mexikóban, beleértve a világ legfenntarthatóbb farmereit.
  • A C&A 2018-ban hatodik alkalommal lett a világ legnagyobb organikus gyapotfelvásárlója és megőrizte helyét a világelsők között a fenntarthatóbb gyapot felvásárlóinak listáján is.

2018-ban a C&A fenntartható anyagokra vonatkozó globális stratégiájának eredményeként – amelynek célja a fenntarthatóbb pamut- és cellulózszálak beszerzése – 116000 tonna széndioxid kibocsátását (mtCO2e) sikerült elkerülni, ami megegyezik 70000 személygépkocsi éves széndioxid-kibocsátásával. Továbbá a C&A megtakarított 1 milliárd m3 vizet is, ami 400 000 olimpiai méretű medence vízmennyiségének felel meg.

A C&A a fenntarthatóbb nyersanyagoknak köszönhetően 2018-ban 12%-kal(5) csökkentette globális széndioxid-lábnyomát. Jelenleg a cég által felvásárolt gyapot 71% -a már vagy organikus gyapot vagy ún. “Better Cotton” (Jobb Pamut), és az újrahasznosított anyagok is egyre nagyobb szerepet játszanak. Európában a C&A 95000 darab újrahasznosított pamutot és több mint 300000 darab újrahasznosított poliésztert tartalmazó terméket értékesített.

“A kollekcióinkhoz felhasznált nyersanyagok fele fenntarthatóbb forrásból származik, így egyértelműen látható, hogy intézkedéseink hozzájárulnak a környezet védelméhez, javítják a kistermelők megélhetését és megkönnyítik ügyfeleink számára a fenntarthatóbb döntések meghozatalát.” – mondta Jeffrey Hogue, a C&A vezető fenntarthatósági tisztviselője.

A 2018-as év az iparággal folytatott szorosabb együttműködés éve volt a rendszerszintű változás megteremtése érdekében. A C&A továbbra is aktívan részt vett az úgynevezett “ACT” (Action, Collaboration, Transformation – Tett, Együttműködés, Átalakulás) kezdeményezésben, amely egy úttörő, több érintett fél között létrejött megállapodás a ruházati dolgozók bérének fejlesztésére, az Ellen MacArthur Alapítvánnyal és a “Fashion for Good” szervezettel együttműködésben a “körkörös gazdaság” szemlélet támogatására a ruházati iparágban, valamint a C&A Alapítvánnyal együttműködésben a rendszer- és iparágszintű változások előmozdítására a szociális és környezetvédelmi gyakorlatok tekintetében. “Az ENSZ Fenntartható Fejlesztési Céljaival összhangban továbbra is törekszünk az együttműködés új formáira és az innovációra annak érdekében, hogy pozitív hatást gyakoroljunk a divatiparra” – mondta Hogue.

- H I R D E T É S -