Árbevétel-növekedés a Continental Dohányipari Csoportnál

A válság ellenére is évente mintegy 5 százalékos árbevétel-növekedést könyvelhetett el az utóbbi években a Continental Dohányipari Csoport – mondta az MTI-nek Sánta János, a cégcsoport elnöke csütörtökön Sátoraljaújhelyen.

2011.szeptember 16. (MTI)

A cégcsoport az észak-magyarországi városban működteti az egyetlen magyar tulajdonban lévő dohánygyárát. A dohánygyár mintegy 250 embernek ad jelenleg munkát, és múlt évi árbevétele meghaladta a 13 milliárd forintot – tette hozzá Füzi Csaba vezérigazgató. Jelezte: a cégcsoport árbevétele tavaly mintegy 20 milliárd forintot tett ki.
Az elnök szerint a magyar piacon a cégcsoport piaci részesedése 6 százalék körül mozog, ez azonban a fogyasztási dohánypiacon lényegesen nagyobb az átlagosnál.
A dohánygyár árbevételének mintegy felét külföldön realizálja, ez azonban Sánta János szerint az idén meghaladja majd az 50 százalékot, feltehetően 55 százalék körül alakul majd.
A szakemberek közölték: a dohányipari termékek jövedéki adójának emelése érzékenyen érintette ugyan a cégcsoportot, de a régi 30 napra érvényes adójegy növelheti a feketekereskedelem arányát, mivel az az olcsóbb áruk fogyasztóit a nem legális szféra felé tereli véleményük szerint.

Hirdetés