Fejleszt a Henkel békéscsabai beszállítója, az Electroplast

Újabb fröccsöntő gépekkel és a hozzájuk tartozó infrastruktúrával fejleszti kapacitását a békéscsabai Electroplast Magyarország Kft.; az összesen 815,7 millió forintos beruházás európai uniós támogatással valósul meg.


 

Az Electroplast csütörtöki bejelentése szerint az Európai Unió az Új Széchenyi Terv keretében több mint 187 millió forintos támogatást nyújt a fejlesztéshez, amelyet idén év végére fejeznek be.

A békéscsabai Electroplast Magyarország Kft. a Henkel körösladányi gyára számára műanyag alkatrészeket és tárolóedényeket készít, többek között a wc-gélhez használt műanyag tartályok is ebből az üzemből kerülnek ki.

Az igények kielégítéséhez a vállalkozás fröccsöntési kapacitását 37 százalékkal kell növelni. Ehhez nyert el uniós támogatást a cég, és a projekt keretében három nagy fröccsöntő gépet állít üzembe – derül ki a közleményből.

Ezek kiszolgálásához fejlesztik az elektromos hálózatot és az üzemcsarnokot, beszerzik a gépeket kiszolgáló ipari robotokat és szállítóegységeket, valamint fejlesztik a cég IT-infrastruktúráját is.

Az osztrák Electroplast Gmbh tavaly elsősorban azzal a céllal hozta létre Békéscsabán magyarországi gyártóbázisát, hogy hagyományosan nagy partnere, a Henkel körösladányi üzemét helyben, gazdaságos beszállítóként szolgálhassa ki. Korábban a cég bécsi üzeméből szállítottak Körösladányra, ami nemcsak gazdaságtalan, de környezetszennyező is volt. Azzal, hogy immár helyben végzik a gyártást, évente 278 tonnával kevesebb szén-dioxid kerül a levegőbe – hangsúlyozza a cég.

Az Electroplast Magyarország 2012-re 4 millió eurós árbevétellel számol, amely 2013-tól 6 millió euróra nőhet. A tervezett nyereség 2012-ben (a beruházások miatt) 18.000 euró. A cég jelenleg 23 munkavállalót foglalkoztat, a jövőben 12 további dolgozót tervez felvenni.

(MTI – mti.hu)

HirdetésBeszerzői Bár 4.0 Budapest, 2022.10.13.