Logisztika napja rendezvények – április 16.

Magyarország az ötödik alkalommal csatlakozik a nemzetközi programsorozathoz.

Reptér, kikötő, logisztikai központ is szervez nyílt napot a Logisztika Napja 2015 rendezvénysorozat keretei között április 16-án.

Hirdetés

Magyarország 2011-ben csatlakozott először a Német Logisztikai Egyesület (BVL) kezdeményezéséhez, amelynek célja, hogy jobban megismertesse az érdeklődőkkel a logisztikai szakmát.

A logisztika napján kinyitja kapuit többek között a Magyar Posta budaörsi logisztikai központja, a debreceni repülőtér és a dunaújvárosi kikötő is. Kecskeméten két vállalat , a Phoenix Mecano és a Mercedes Benz várja üzemlátogatásra az érdeklődőket.  Nyílt napot szerveznek olyan jelentős logisztikai szolgáltató cégek is mint például a Waberer’s és a Schenker. A technológiai megoldások iránt érdeklődők nyomkövető rendszerek működésébe pillanthatnak bele, csomagolástechnikai megoldásokkal ismerkedhetnek meg. A cégek a Logisztika Napján pályaválasztás előtt álló diákokat is várnak, hogy kedvet csináljanak a logisztikai szakmához.

A Magyar Logisztikai, Beszerzési és Készletezési Társaság (MLBKT) koordinálásában zajló kezdeményezés mindenkinek szól, aki szeretne többet megtudni a logisztika világáról. Egyes programokra kifejezetten a laikusokat várnak, máshol a szakmában már jártasakat vagy szakirányú érdeklődésű diákokat.

A rendezvények ingyenesek, tájékozódni és regisztrálni a www.logisztikanapja.hu oldalon lehet.