Új állategészségügyi elvárások a McDonald’s beszállítóinál

A McDonald’s a csirkehús-beszerzésekre vonatkozóan új állatjóléti és állategészségügyi elvárásokat fogalmazott meg, amelyeket egy magyar beszállítója, a Master Good csoport részeként működő Baromfi-Coop Kft. tavaly óta már a gyakorlatban is alkalmaz.

A magyarországi McDonald’s a most bejelentett vállalásokat megelőzve fejlesztette beszállítói hálózatát. Ennek köszönhetően 2016-ban, Európában elsőként a Baromfi-Coop Kft. által üzemeltett baktalórántházai broilertelep nyerte el a McDonald’s csirkehús-beszállítói között a mintagazdaság minősítést.

A baktalórántházai fejlesztés célja egy olyan modern és innovatív gazdaság felépítése volt, ahol nagy hangsúlyt fektetnek a fenntarthatósági elvárásokra, mint a biodiverzitásra, az energiafelhasználásra, a hulladékgazdálkodásra, az állategészségügyre és az állatjóléti szempontokra, valamint a szociális- és emberi erőforrás-felhasználásra. Ezáltal a Baromfi-Coop-nál olyan higiéniai, állatjóléti és az állatok komfortérzetét szolgáló beruházásokat hajtottak végre, amelyek európai és világviszonylatban is piacvezető megoldások.

A McDonald’s közleménye szerint az új állatjóléti és állategészségügyi elvárásokat vezető nemzetközi piacain 2024-ig valósítják meg, a beszállított csirkehús-alapanyagok 70 százalékát érintik majd.

A McDonald’s Európában 38 országban 8000 éttermet üzemeltet, 425 000 embernek ad munkát és több mint 15 millió vendéget szolgál ki naponta. Magyarországon 1988-ban nyílt az első étterme, a jelenleg működő 89 egységében dolgozó több mint 5500 munkatárs évente átlagosan 80 millió vendéget szolgál ki.

Hirdetés