Beszerzési szuperhős-teszt

Kíváncsi vagy, hogy a beszerzői etikád alapján lehetnél-e szuperhős beszerző? Töltsd ki a tesztünket, és máris megtudod! 🙂

0%

Szünetet tartotok egy tárgyaláson. A tárgyalófelek kimennek a mosdóba, de az asztalon hagyják a papírjaikat. Belenézel? Mit teszel?

Az egyik haverod saját vállalkozást alapított. Megkér, hogy ajánld be őt az adott terület igénylőjéhez, hogy kérjenek tőle ajánlatot. Mit teszel?

Fotó: courtesy of Gratisography

(Ismét) a beszerzes.hu egyik két napos képzésén vagy (remélem megvan az érzés!!!!). A tréning alatt katartikus megvilágosodásokat élsz át, eposzi magasságokba emelkedve újra definiálod magad a beszerzésről alkotott életképed, és hulló könnyek záporán át elhatározod, hogy ezentúl utolsó csepp véredig fogod püfölni a megrendeléseket és/vagy a beszállítókat. Második nap viszont előbb kezdtek (merthogy a beszerzes.hu trénerei ennyire rugalmas szuper(wo)menek), így a tervezettnél korábban ér véget a képzés. A céged természetesen nem tud erről. A képzés abban a városban van, ahol a céged is leledzik. Visszamész még dolgozni (már ha éppen nem home office-ban vagy), vagy még bemész az irodába?

Árajánlatot kérsz egy régi beszállítódtól. Az ajánlat előtt felhív az értékesítő, hogy mivel tudja, hogy úgy is alkudnod kell a megtakarítási céljaid miatt, mennyivel küldjön magasabb árat? Mit teszel?

Fotó: courtesy of Gratisography

E-aukciót írsz ki. Egy beszerző kollégád azt javasolja, hogy „állítsatok nyulat” a beszállítók elé, azaz titokban egy fiktív beszállító neve alatt regisztráljatok be ti is ajánlattevőként a saját aukciótokra. Mit teszel?

Fotó: courtesy of Gratisography

A beszállító késik kb. 10 és fél percet a tárgyalásról. Mit teszel?

Fotó: courtesy of Gratisography

Beszerzési superhero teszt
Gratulálunk, Te egy igazi beszerző-superhiro vagy!

Valld be, hogy nem is szereztél ennyi pontot, csak kíváncsi vagy mit írunk ide : ))) Nem baj, mi hiszünk neked, végül is miért ne éghetne még a Kárpát medencében végváraiban a beszerzői elköteleződés őrlángja! Szóval te vagy az etika, a lojalitás, az eltökéltség, és a compiance ikonként fölénk magasodó mintaszobra! Ehhez csak gratulálni tudok! Kérlek mindenképpen küldj nekünk egy emailt – sőt, személyen nekem (Südy Györgynek, emailen, vagy linkedien), hogy megismerhesselek, és testben vagy csak virtuálisan, de kezet szoríthassak Veled, és tanulhassak tőled senpai!
Egyszer még Te is lehetsz beszerzési szuperhős

Hááááát…nem mondom, hogy tárt karokkal fogadna-e téged minden munkáltató, de ott szunnyad benne az a beszerzői elköteleződési szikra, amelyet akár fel is lobbanthatsz. Bár ott furmánykodik (de szép szó…) bensődben a sötét oldal csábítása, és néha engedsz is neki, de ne feledd, hogy még Darth Vader is megvilágosodott (igaz, csak halála előtt pár perccel….de ezzel az aprósággal most ne foglalkozzunk!), szóval jó úton haladsz (csak rossz irányba… ) kitartás, és járj szorgalmasan a képzéseinkre : ))))
Van még mit tanulnod!

Most akkor próbálunk úgy fogalmazni, hogy ne bántsunk meg, jó? Szóval a te beszerzői elköteleződésedben még kiaknázatlan területek vannak!...Na, jó, ez nem megy, inkább megbántunk Ez a teljesítmény, amit most nyújtottál, az bizony (ultra) gáz! Számodra a beszerzés nem más mint (f)éktelen önmegvalósítási céljaid játszótere! Barátilag javasoljuk, hogy nézz a lelkedbe, nyisd meg a spiri csatornákat, és építs új etikai alapokra beszerzői attitűdöd fellegvárát! Ehhez természetesen elengedhetetlen a beszerzési képzéseink

Share your Results:

- H I R D E T É S -