A Beszerzés.hu megalapította a Fenntartható Beszerzésért Díjat – jelentette be Südy György 2023. október 12-én, a Beszerzői Bár 5.0 rendezvényen több mint 200 beszerzési döntéshozó jelenlétében.


– Olyan vállalatokat keresünk, amelyek elköteleződtek és aktívan tesznek is a fenntartható beszerzésért. Felismerik és hatékonyan kezelik beszerzésük és beszállítói láncaik környezeti, szociális, társadalmi és etikai kockázatait és lehetőségeit, aktívan tesznek a pozitív hatásuk növeléséért.

A pályázati kritériumok és szempontok igazodnak az aktuális nemzetközi iránymutatásokhoz, Európai Uniós rendeletekhez és fenntarthatósági / ESG értékelőrendszerekhez. A pályázók megmutathatják a felkészültségüket, ugyanakkor a folyamat segíti is őket a jövőbeni elvárásoknak való megfelelésben, a fejlődésben. A pályázathoz kapcsolódó kommunikáció és a jó gyakorlatok terjesztésével pedig bízunk benne, hogy mi is hozzájárulunk a beszerzés és beszállítói láncok fenntarthatóságának javulásához. – hangsúlyozza a díj alapítója, Südy György, a beszerzési képzésekkel és tanácsadással foglalkozó Südy Consulting ügyvezetője.

A díj szempontrendszere illeszkedik a nemzetközi értékelő rendszerek és sztenderdek elveihez, erre nyújt garanciát a pályázat szempontrendszerét összeállító és a zsűrit alkotó kiváló szakembergárda.

Nem könnyű jól csinálni

– Nagyon sok az ellenállás, nagyon nagy az ellenszél, nagyon sok a kritikus vagy a cinikus hang. Ha megvalósul egy jó gyakorlat, ott biztos, hogy valakinek hatalmas munkája van mögötte, és ennek a díjnak az a célja, hogy ezeket a kezdeményezéseket elismerje. – mondta el Fertetics Mandy, az Alternate ügyvezetője, a zsűri elnöke.

Kadur Szabolcs, a Körber beszerzési vezetője, az értékelő bizottság vállalati tagja arra hívta fel a figyelmet a díj bejelentésekor, hogy a beszerzési döntéshozók multiplikátorok lehetek a fenntartható vállalati működés felé vezető úton.

– Ti most így együtt elértek többezer beszállítót, és többezer további kollégát. Ez fantasztikus erő! Azt szeretném kérni tőletek, hogy győzzétek meg a stakeholdereiteket, a beszerzőiteket, a kollégáitokat és lépjetek előbbre a fenntarthatóság ügyében ahol csak lehet, mert ezt K.O. kritériummá kell tenni!

Miért érdemes pályázni?

A díjazottak széles szakmai körben mutathatják be elkötelezettségüket és a beszerzési folyamataikba ágyazott legjobb gyakorlataikat a Beszerzes.hu ökoszisztémáján keresztül. Így a saját ellátási láncukon is túlmutató hatással lehetnek az üzleti szférára.

A Beszerzés.hu további szakmai partnerségek, együttműködések keretében szélesíti elérését ennek céljából. A díjazott vállalat(ok)tól egy képviselő ingyenesen jogosult részt venni a Beszerzés.hu éves Beszerzői Bár rendezvényén, amelyen a Beszerzés.hu – Fenntartható beszerzésért díj átadásra kerül.

Hogyan lehet indulni a pályázaton?

A pályázaton bármely Magyarországon bejegyzett vállalat indulhat a hivatalos pályázati lap kitöltésével. A pályázatok beküldési határideje: 2024. június. 30. 23:59

További részletek a pályázatról és az értékelési szempontokról a fenntarthatobeszerzesertdij.hu weboldalon érhetőek el.

- H I R D E T É S -