Egy IT tender “igaz” története

– Üdvözlöm, Bármi Áron vagyok, a Selmecz Kft-től. Nemválasz Olivérrel szeretnék beszélni, a beszerzési osztályról.

– Üdvözlöm… Nemválasz Olivér stratégiai beszerző.

– Érdeklődök, hogy a 7 hónapja kiírt IT tanácsadás tenderrel kapcsolatban van-e valamilyen fejlemény.

– Halad a projekt, de bővebb információt nem adhatunk ki. Kérem kérdéseiket az ajánlattételi felhívásban megadott email címre küldjék el.

– Igen, köszönjük, ezt tudjuk, az elmúlt időszakban 14 darab emailt írtunk.

– Rendben… utánanézek. Átállították a prioritást az email küldés előtte Sürgős-re?

– Természetesen. Emellett bekapcsoltuk a Kézbesítés visszaigazolás-t, és az Olvasás visszaigazolást is.

– HTML-ben írták az emailt?

– Nem, gondoltunk rá, hogy esetleg ez Önöknél problémát okozhat, ezért természetesen text-ben írtuk. A csatolmányok max. 1 Mb-osak, nem tartalmaznak makrót, és három különböző víruskereső program vizsgálta meg őket, így egy céges tűzfalon sem akadhat fenn.

– A tárgy mezőbe beírták a tenderfelhívás számát?

– Magától értetődően, nehogy elvesszen az emailünk. Feltüntettük a tenderfelhívás számát, nevét, és az Ön nevére szól a megszólítás, hogy biztosan megkapja.

– Tartalmazott az email ékezetes karaktereket?

– Nem, erre is gondoltunk, hiszen Önök egy nagy, és elismert multinacionális vállalat, így ekezetek nelkul kuldtuk el az emailt Onoknek. Tekintettel arra, hogy az Önök központja az Egyesült Államokban van, ezért az email karakterkészletét is átállítottuk Közép-európairól U.S.-re. A biztonság kedvéért az emaileket több különböző IP címről küldtük el, és tárhelyszolgáltatót is váltottunk, nehogy spam-be landoljanak ez emailek.

– Nos, ez igazán örvendetes….Felkiáltójelet tartalmaztak ez emailek?

– Hogy mit? Felkiáltójelet? Nem értem miért lenne ez fontos, de egyébként igen: ha jól emlékszem az email elején a megszólítás után természetesen mi is felkiáltójelet használtunk….

– Óóóó, nagyon sajnálom, de akkor ez a baj….cégünknél egy nemzetközi belső szabályzat alapján a munkahelyi zaklatások elkerülése céljából miatt agresszívnek minősítették a felkiáltójeleket, és minden ilyen email blokkolásra kerül.

– De, de…most akkor mit tegyek? Nagyon jó ajánlatot nyújtottunk be, szeretnénk ezt a megbízást.

– Kérem legközelebb körültekintőbben adjanak ajánlatot. Ha gondolja, és nem ért egyet a döntésünkkel akkor ezt természetesen bármikor jelezheti emailen… Köszönjük részvételét a felhívásban, reméljük legközelebb is számíthatunk aktív részvételükre!